10 dieren gevonden in Utah

Utah is een staat in de westelijke regio van de Verenigde Staten. De staat is de thuisbasis van meer 600 gewervelde dieren en veel insecten en ongewervelde dieren. Zoogdieren zijn de meest voorkomende diersoorten in de staat, omdat ze in bijna alle regio's voorkomen. Zoogdierensoorten omvatten muilezelherten, bruine beer, berggeit, pronghorn, houtbizon, zwarte beer, Canada lynx, langstaartwezel, grijze wolf en nog veel meer. Tot de soorten in kwestie behoren de zeldzame Coral Pink Sand Dunes-tijgerkever, Afrikaanse honingbijen, de wit omzoomde sphinx-mot en anderen.

10. Grijze wolf

Wetenschappelijke naam "Canis lupus", de grijze wolf is een hond die zijn wortels heeft in Noord-Amerika en Eurazië. Onder de leden van zijn familie die vandaag nog steeds bestaan, is deze wolf de grootste met een gemiddeld gewicht van tussen 95 en 99 pond voor mannen, terwijl de vrouwtjes gemiddeld tussen de 79 en 85 pond zijn. De wolf heeft een lange en bossige winterbont die meestal gespikkeld grijs is en een paar is puur wit, bruin, rood of zwart. In zijn geslacht is de grijze wolf een van de meest gespecialiseerde toproofdieren na de Ethiopische wolf. Tijgers en mensen zijn de enige soorten in hun verspreidingsgebied die deze jager bedreigen.

9. Coyote

Inheems in Noord-Amerika, de coyote is een hond die relaties heeft met de veel grotere grijze wolf. Vanwege de wijdverspreide en groeiende aanwezigheid is er geen gevaar dat de soort uitsterven. Het mannetje is gemiddeld 18 tot 44 kilo, terwijl vrouwtjes gemiddeld tussen de 15 en 40 kilo wegen. De meeste coyotes hebben een rode en lichtgrijze vacht.

8. Das

De Amerikaanse das komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en heeft enige gelijkenis met de Europese das. De dieren leven het liefst in open graslanden vol voedsel zoals muizen en eekhoorns. Zoals het geval is met de meeste dassen, heeft de das die in Utah wordt gevonden een gedrongen lichaam met een laag zwaartepunt en krachtige benen met enorme voorklauwen die maximaal twee inches kunnen zijn. Hun lichamen hebben een gemiddelde lengte van tussen 23, 5 en 29, 5 inch, waarbij de mannetjes iets groter zijn. Het gemiddelde gewicht varieert van 14 tot 16 pond voor vrouwen, terwijl de mannetjes gemiddeld ongeveer 19 pond wegen. De vacht is meestal bruin, wit of zwart, behalve het hoofd.

7. Houten bizon

Ook wel de bergbizon genoemd, dit zoogdier is groter in vergelijking met de bizonvlakte. Grote mannetjes hebben een gemiddeld gewicht van ongeveer 2.000 kilo, wat het het grootste landdier in Noord-Amerika maakt. De hoornkernen van de houtbizon zijn groter, hun bekledingen wolliger en donkerder en hebben aanzienlijk minder haar op hun baarden en voorpoten. Vanwege de jacht en het risico van vervuiling door fokken met bizons uit de vlakte, nemen de autoriteiten stappen om hun behoud te waarborgen.

6. Elanden

De eland is een van de grootste zoogdieren in de familie van de herten. Onder landzoogdieren in Oost-Azië en Noord-Amerika is het een van de grootste. Elanden leven het liefst in bossen of bossen, op plaatsen waar veel gras, bladeren en andere vormen van voedsel te vinden zijn. De mannetjes hebben kenmerkende geweien die elk jaar worden afgeworpen. Tijdens de zomer voeden de dieren continu elke dag ongeveer 8, 8 tot 15, 4 kilo vegetatie. Vrouwtjes gemiddeld tussen 496 en 531 pond in gewicht, 4, 3 meter lang en een lengte van ongeveer 6, 9 meter. De mannetjes, op volwassen leeftijd, zijn ongeveer 40% groter.

5. Amerikaanse eland

De eland is vergelijkbaar met de eland, maar groter. In feite is het het grootste dier in de hertenfamilie. De kenmerkende brede en open-hand gevormde gewei gekenmerkt door de mannetjes helpen om ze te onderscheiden van andere leden van dezelfde familie die takachtige geweien hebben. Hun habitats worden meestal beschermd tegen roofdieren en extreem weer en zitten vol met eetbare vegetatie zoals struiken en jonge bomen. Een volwassene heeft een hoogte tussen 4, 6 en 6, 9 voet met een gemiddeld gewicht van tussen 838 en 1, 543 pond voor mannen. Vrouwtjes gemiddeld tussen 441 en 1.080 pond. Hun lengtes zijn gemiddeld tussen de 7, 9 en 1, 2 voet met een korte staart die maximaal vijf centimeter groot is.

4. Poema

De poema, ook wel de poema genoemd, is een katachtige inheems in Noord- en Zuid-Amerika. Het dier is zeer adaptief met een mysterieus en eenzaam gedrag. De meeste experts zijn het erover eens dat het zowel schemerig als nachtelijk is en een nauwe relatie heeft met kleinere katten zoals de gewone huiskat. Jagen door hinderlaag, dit roofdier eet elk dier dat zijn weg vindt in zijn mond. Mannen wegen meestal tussen de 117 en 220 pond, terwijl vrouwen wegen tussen 64 en 141 pond. Hun grootte neemt geleidelijk toe als iemand zich van de evenaar verwijdert.

3. Woestijnschildpad

De woestijnschildpad is gemiddeld 10 tot 14 inch lang en weegt tussen 0, 044 en 11, 023 pond. De voorste ledematen zijn aangepast om te graven met scherpe klauwen. Van deze dieren is bekend dat ze op plaatsen leven met temperaturen hoger dan 140 ° F. Om aan de hitte te ontsnappen, graven ze holen waar ze ongeveer 95% van hun leven doorbrengen. Ze zijn in de winter inactief.

2. Gila monster

Het gilamonster is een langzaam bewegende giftige hagedis die ongeveer twee voet lang is. De grootste van deze monsters kan 22 inch lang worden en tussen 0, 77 en 1, 54 pond wegen. Rapporten suggereren dat de grootste tot 5, 1 pond kan wegen. Het reptiel voedt zich met kleine vogels, kleinere insecten en anderen. Het dier leeft in holen, struikgewas, onder stenen en op plaatsen waar ze toegang hebben tot water.

1. Amerikaanse brulkikker

Deze kikker heeft bruine aftekeningen aan de zijkanten, een olijfgroene rug en een witachtige buik met grijze of gele vlekken. Mannetjes staan ​​bekend om hun gele keel. Hun grijze blotched ledematen zijn korter en steviger aan de voorkant terwijl de achterste langer zijn. De kikka verkiest permanente waterlichamen zoals meren. De kikkers hebben een gewicht van maximaal 1, 1 kilo wanneer ze volwassen zijn en hebben een lengte tussen 3, 6 en 6 inch.

Aanbevolen

UNESCO-werelderfgoedlocaties in de Democratische Republiek Congo (Congo-Kinshasa)
2019
Wildebeest Feiten: dieren van Afrika
2019
Welke kleur was oorspronkelijk het Vrijheidsbeeld?
2019