Bald Eagle Feiten: dieren van Noord-Amerika

Algemene karakteristieken

Haliaeetus leucocephalus, of de Bald Eagle, is het nationale dier van de Verenigde Staten. De naam "Bald Eagle" betekent niet dat de adelaar eigenlijk kaal is. De naam betekent "witkop". Volwassen Bald Eagles zijn meestal bruin van kleur over een groot deel van hun lichaam, met witte koppen en staarten. De vrouwtjes en mannetjes van soorten hebben dezelfde kleurstoffen, met als enig belangrijk verschil dat de vrouwtjes minstens 25% groter zijn qua lichaamsafmetingen en gewicht dan de mannetjes. Hun staarten zijn een beetje lang ten opzichte van lichaamslengte onder vele andere soorten vogels, en lichtjes wigvormig. Hun snavels zijn geel van kleur, en zijn groot en verslaafd. Hun voeten en irissen zijn ook geel van kleur, en zeearenden hebben korte en krachtige tenen met grote klauwen. Hun achterste klauwen zijn sterk ontwikkeld en worden gebruikt bij het doorprikken van hun prooi terwijl ze ze van bovenaf pakken. Hun benen zijn ondertussen veerloos. Jonge, onvolwassen Amerikaanse zeearenden zijn meestal donkerbruin van kleur, gevlekt met een rommelige witte vlekkerigheid. Hun snavels zijn zwart en aan hun uiteinden getipt met geel. De zeearend bereikt zijn geslachtsrijpheid wanneer hij 3 of 4 jaar oud is. Deze vogels variëren in grootte op de vervaldag afhankelijk van de locatie waar ze worden gevonden. Hoe verder weg van de evenaar en de tropen die ze zijn, hoe groter ze worden. Amerikaanse zeearenden wegen tussen 3 en 6, 5 kg, de lengte van hun lichaam is ongeveer 70-120 cm, en hun spanwijdte ligt over het algemeen tussen 1, 8 en 2, 3 m. Vrouwtjes, groter dan mannen, wegen over het algemeen ten minste 5, 6 kg, vergeleken met 4, 1 kg bij hun mannelijke tegenhangers. De levensduur van een Bald Eagle in het wild is over het algemeen ongeveer 20 jaar vanaf de geboorte.

Dieetbehoeften

Amerikaanse zeearenden zijn iconische roofvogels. Het grootste deel van hun dieet bestaat uit vis, maar ze kunnen ook vaak de karkassen eten van kleine zoogdieren zoals konijnen, hazen, eekhoorns, wasberen en andere dergelijke terrestrische prooien. Ze wonen meestal in de buurt van wetlands, grote kusten, binnenwateren of moerassen, waar ze hun op vis gebaseerde voeding vandaan halen. Kale adelaars maken hun nest meestal op volwassen tribunes van hardhout of naaldbomen. Ze streven grote en zeer hoge bomen na om te leven in de omgeving van de wateren die hun voedselbronnen hebben. Dergelijke bomen zouden idealiter minstens 20 meter hoog moeten zijn.

Huizen van de Bald Eagle

Bald Eagles komen oorspronkelijk uit Canada, Mexico, Saint Pierre en Miquelon en de Verenigde Staten. De vogels zijn gevoelig voor menselijke activiteit en zullen daarom hun nesten maken zo ver mogelijk van menselijke verstoring. Je kunt ze vaak vinden in de mangrovemoerassen van Florida, de Chesapeake Bay, Wyoming en Zuid-Alaska. Eens sterk bedreigd, hebben instandhoudingsinspanningen geleid tot een bijna achtvoudige toename van populaties Bald Eagle in de afgelopen vier decennia en een stijging van 72, 2% in de afgelopen tien jaar. Tegenwoordig wordt de majestueuze vogel vermeld als een soort van "minste zorg" op de Rode Lijst van Bedreigde Soorten gepubliceerd door de Internationale Unie voor het behoud van de natuur. Eens gevonden in Noord-Amerika, heeft de vogel zich vandaag verspreid naar Belize, Bermuda, Ierland, Puerto Rico, de Russische Federatie en de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Sky High Life

Bald Eagles staan ​​bekend als een van de krachtigste vliegers, en ze kunnen vliegen met snelheden van 56-70 km / u als ze onbezwaard zwaaien of klapperen, en zelfs tot 48 km / u nog steeds bij het dragen van vis of voedsel. Nog indrukwekkender is dat ze ook kunnen versnellen met een snelheid van 120-160 km / u. De vogels zijn territoriaal en migreren alleen in de winter wanneer het water dat hun voedsel vasthoudt bevriest. Van hen is bekend dat zij hun hele leven in dezelfde habitat verblijven, zich verplaatsen tussen hun noordelijke en zuidelijke huizen wanneer de waterlichamen bevriezen en hun winst maken tijdens de zomer. Bald Eagles zijn gemeenschappelijke vogels en leven in packs.

Eagle Courtship

Nadat een paar Amerikaanse adelaars hebben gefokt, leggen de vrouwtjes hun eieren, en deze eieren komen uit na twee maanden van incubatie. Een gegeven zeearend wordt verondersteld om te paren voor het leven met slechts één partner, en zal alleen paren met een ander als hun oorspronkelijke partner is overleden. Als partners al een aantal jaar proberen te laten nageslacht hebben, kunnen ze ook hun eigen weg gaan en met verschillende nieuwe partners proberen. Er wordt aangenomen dat ze op de leeftijd van drie of vier jaar tot hun geslachtsrijpheid klaar zijn om te paren. De vogels keren terug naar hun habitat waar ze zijn geboren om te paren, en doen dit volgens de bovengenoemde migratiepatronen. Bald Eagle verkering wordt mogelijk gemaakt door indrukwekkende vertoningen van bekwaam tijdens de vlucht "dansen". Hierin jagen, jagen partners door de lucht. Ze klimmen naar hoge beklimmingen, sluiten klauwen en vrije val, ontgrendelen hun klauwen en scheiden vlak voordat ze de grond raken. Ze gaan ook voor de rechter door middel van spectaculaire telefoongesprekken, elkaar opzoeken door "lied".

Aanbevolen

Mysteries Of Egypt: The Curse Of The Pharaohs
2019
Welke Amerikaanse stad heeft de 'meest innovatieve vierkante mijl op aarde'?
2019
Economieën die het meest afhankelijk zijn van export naar Oost-Aziatische en Pacifische eilandstaten
2019