Black-Tailed Prairie Dog: Animals of North America

Fysieke beschrijving

Prairiehonden met zwarte staart ( Cynomys ludovicianus ) zijn leden van de Squirrel Family, Sciuridae . Het bepalende kenmerk van deze familiegroep is dat het kleine tot middelgrote knaagdieren zijn en dat het ook chipmunks omvat. Ze bevinden zich over de Great Plains die Noord-Amerika van Mexico tot Canada beslaan. Zwartstaartprairiehonden, zoals hun naam zinspeelt op, hebben zwarte staarten, evenals bruine lichamen met lichtere onderbuikjes. Hun lengtes variëren van 14 tot 17 inch als volwassenen, met een volwassen gewicht varieert van 1, 5 tot 3 pond. Er zijn geen sterk onderscheidende kenmerken die de geslachten scheiden, hoewel mannen over het algemeen zwaarder zijn dan vrouwen. Hun jassen vervellen twee keer per jaar wanneer de seizoenen veranderen, waarbij de zomerjassen lichtere versies zijn dan de winterjassen.

Dieet

Prairiehonden met zwarte staart behoren tot de meer kieskeurige eters in het dierenrijk. Ze zijn erg kieskeurig over de verschillende fases waarin ze verschillende planten eten en passen hun dieet aan aan de wisseling van de seizoenen. In de winter reizen ze zelden uit hun ondergrondse holen, dus ze eten op dat moment het liefst op ondergrondse wortels. Tijdens de zomermaanden bestaat het grootste deel van hun dieet uit verschillende grassen. Ze krijgen ook veel van hun hydratatie van planten, vooral van de vlaktes van de stekelige peer. Grasrijke planten vormen het grootste deel van hun dieet, aangevuld met zaden, wortels en insecten zoals sprinkhanen.

Habitat en bereik

Hun staat van instandhouding heeft ze vermeld als een soort van "minst zorg", wat aangeeft dat ze zich op een zeer gezond bevolkingsniveau bevinden. Prairiehonden met zwarte staart streken vroeger in veel meer van Noord-Amerika dan tegenwoordig, van Mexico tot Canada. Ze zijn nog steeds te vinden in Mexico, de VS en Canada, hoewel hun populaties veel kleiner zijn en hun habitats gefragmenteerd. Omdat hun leefgebieden graslanden zijn die worden gebruikt voor landbouw, hebben ze veel habitatvernieling geleden. Ze leven in prairies verspreid over de westelijke helft van het continent en maken hun huizen ondergronds. Dit is waarschijnlijk de reden waarom het belangrijk is voor hen om vlak land boven hen te hebben om als hun daken te dienen. De grootste bedreiging voor prairiehonden is de vernietiging van hun habitats die moeten worden omgezet voor gebruik op de boerderij. Ze worden beschouwd als een keystone-soort omdat ze zo'n essentiële rol spelen binnen hun ecosystemen. Hun holen bieden huizen aan verschillende soorten andere dieren, waaronder zwartvoetige fretten, gravende uilen en tijgersalamanders. Veel verschillende soorten rekenen op hen als een belangrijke voedselbron om hun eigen populatie stabiel te houden. Deze roofdieren omvatten coyotes, adelaars en dezelfde zeer fretige fretsoorten die hun huis met hen deelt.

Gedrag

Knaagdieren staan ​​bekend om hun speelse en nieuwsgierige persoonlijkheden, en prairiehonden met zwarte staart vormen hierop geen uitzondering. Het zijn zeer sociale en aanhankelijke dieren. Ze leven in familie-eenheden die coteries worden genoemd, meestal samengesteld uit één mannetje, een paar vrouwtjes en hun nakomelingen. Deze coteries leven in grote groepen die combineren om grote prairiehondenkolonies in ondergrondse holen te creëren. Deze holen zijn erg complex, met verschillende gebieden die zijn bedoeld als kinderdagverblijven, om te slapen, om te eten en voor het elimineren van verspilling. Er zijn verschillende openingen naar de holen, meestal met "uitkijkkamers" in de buurt van de uitgangen waar Prairiehonden met zwarte staart de bewaking van de activiteiten buiten kunnen bewaken. Ze communiceren met elkaar door verschillende blaffen te laten horen die verschillende roofdieren betekenen. Ze communiceren ook door elkaar zogenaamde prairiehond "kussen" te geven, een vorm van nuzzling die wordt gebruikt bij het begroeten van elkaar.

weergave

De weidekweek wijfjes met de zwarte staarten beginnen in maart op te warmen. Op dit moment gaan Black-tailed prairiehonden ondergronds paren, met hun paarseizoen eindigend begin mei. De vrouwtjes zijn zwanger gedurende een periode van 33 tot 38 dagen, en al hun pups worden geboren tegen het einde van mei. Er zijn meestal 3 tot 4 pups binnen een kleine, maar van de Black-tailed Prairiehond is bekend dat ze binnen een enkel nest tot 8 pups kunnen baren.

Aanbevolen

Mysteries Of Egypt: The Curse Of The Pharaohs
2019
Welke Amerikaanse stad heeft de 'meest innovatieve vierkante mijl op aarde'?
2019
Economieën die het meest afhankelijk zijn van export naar Oost-Aziatische en Pacifische eilandstaten
2019