California Condor: Animals of North America

Fysieke beschrijving

De Californische condor is geclassificeerd als een New World Vulture en, met een spanwijdte van 8-10 voet in de breedte, de grootste Noord-Amerikaanse landvogel. Het verenkleed van een volwassen Californische condor is volledig zwart, met uitzondering van een witte streep aan de onderkant van elke vleugel. Jonge vogels zijn ondertussen van een donkerdere bruine kleur. Net als andere gierenoorten, is het hoofd van de Californische condor kaal van veren en gevaarlijk gemaakt door een imposante, verslaafd snavel. De poten zijn over het algemeen grijsachtig van kleur en, in tegenstelling tot andere gieren, zijn de klauwen relatief bot en daarom meer geschikt om te wandelen dan om te jagen.

Dieet

Als aaseter is het nietje van het Californische condor-dieet 'aas', het vervallen vlees van al dode dieren. De maaltijden die de voorkeur hebben, zijn afkomstig van grote, landzoogdieren, zoals geiten, runderen, varkens, paarden en zelfs wilde poema's en beren. Dat gezegd hebbende, zullen ze zich af en toe voeden met de karkassen van kleinere zoogdieren, zoals konijnen, vossen en coyotes. Bovendien, als hun locatie dit toelaat, kunnen zelfs zeezoogdieren zoals walvissen en zeeleeuwen voorkomen in het condor-menu. Omdat ze geen reukvermogen hebben, lokaliseren Californische condors hun eten door de hemel in de gaten te houden naar andere aaseters, zoals adelaars en andere soorten gieren.

Habitat en bereik

In het verleden floreerde de Californische condors overal in het Amerikaanse zuidwesten en langs de westkust van de VS. Tegenwoordig worden ze echter als ernstig bedreigd beschouwd, en hun bereik is teruggebracht tot verschillende kleine zakjes in Californië, Arizona en Utah. In deze regio's zijn condors te vinden in rotsachtige struikgewas en naaldbossen. Hun nesten worden ondertussen meestal bovenop bomen gebouwd, of in de buurt van grote kliffen. Momenteel zijn er twee heiligdommen gewijd aan het herstel van de Californische condor. Dit zijn The Sisquoc Condor Sanctuary in de San Rafael Wilderness en de Sespe Condor Sanctuary in het Los Padres National Forest, in de provincies California, Santa Barbara en Ventura.

Gedrag

Californische condors brengen het grootste deel van hun tijd door met vliegen op zoek naar voedsel. Tijdens het vliegen is het bekend dat ze bijna 60 mijl per uur bereikten en duizelingwekkende hoogten van meer dan 15.000 voet bereikten. De vogels hebben een complexe sociale structuur, vaak opererend in groepen, waarbij een pikorde en een commandostructuur tot stand worden gebracht door lichaamstaal en een reeks gesis en gegrom. Deze rangorde is het meest zichtbaar wanneer ze worden gevoerd, omdat de dominante vogels vóór hun ondergeschikten zullen eten. Buiten de mens hebben de vogels zeer weinig natuurlijke bedreigingen. Dat gezegd hebbende, ze zijn niettemin bekend om te vechten en gedood te worden door steenarenden in de buurt van een betwiste bron van aas.

weergave

Californische condors bereiken typisch seksuele rijpheid op de leeftijd van zes jaar. Op dit punt gaan ze op zoek naar een partner. Om een ​​partner aan te trekken, zullen mannelijke condors een show opzetten door hun hoofd rood te kleuren en hun veren op te blazen. Zodra een vrouw door dit scherm wordt gedwongen, zal een paar levenspartners worden. Het paar bouwt een nest bovenop een boom of een klif, waar het vrouwtje elk tweede jaar, tussen januari en april, een ei legt. 53-60 dagen later komt het ei uit. De jonge vogel zal met zijn ouders tot twee jaar oud blijven, voordat hij zelfstandig gaat. Op dit punt zullen de ouders meestal een nieuw nest maken en een andere jonge vogel grootbrengen. Dit kan doorgaan voor het grootste deel van de levensduur van de vogel, die tot wel 60 jaar kan duren.

Aanbevolen

Wat is een Out Of Place-artefact?
2019
Wat is de valuta van Antigua en Barbuda?
2019
Wat is een ijsvogel?
2019