Calliope Hummingbird Feiten: dieren van Noord-Amerika

Fysieke beschrijving

De calliope kolibrie wordt verondersteld de kleinste vogel in Noord-Amerika te zijn. In termen van hun grootte, heeft een volwassen calliope kolibrie de neiging om te meten tussen slechts ongeveer 2, 8 en 4 inch (7 en 10 centimeter) lang, heeft een overspanning van ongeveer 4, 33 inch (11 centimeter) over de vleugels en weegt minder dan een tiende van een ounce (tussen 2 en 3 gram). Als het op hun uiterlijk aankomt, zijn deze vogels glanzend groen op de kruin, met donkere lichamen en witte onderzijde. Ze hebben een relatief korte snavel en staart. Volwassen vrouwtjes en onvolwassenen hebben een roze wassing over hun flanken, een donkere staart met witte uiteinden en donker gekleurde strepen op hun keel. Aan de andere kant hebben de volwassen mannetjes wijnrood gekleurde strepen op hun kelen, een donkere staart en groene flanken.

Dieet

Wat hun dieet betreft, zijn de allesetersetende kolibries zowel insecteneters als nectarivoren. Het is bekend dat de vogels jagen op en eten van insecten. Hiervoor doen ze eerst de insecten af ​​en zoomen ze uit op een stok om ze in de lucht te vangen. De kleinere insecten die ze eten zijn inclusief mieren, kevers, bijen, vliegen en wespen. Afgezien van dat, observaties van het gedrag van deze vogel hebben aangetoond dat ze ook regelmatig voeden met sapputten of gaten in bomen die zijn gemaakt door andere sapsuckers. Ze likken in wezen nectar van bloemen door hun lange tongen te gebruiken. Er wordt aangenomen dat ze regelmatig rode buisvormige bloemen bezoeken, hoewel ze zich ook voeden met blauwe, gele, witte en paarse bloemen.

Habitat en bereik

Er wordt aangenomen dat de broedhabitat van de calliope kolibrie sterk varieert in termen van hoogte, hoewel ze over het algemeen de voorkeur geven aan open struikgebieden. Het is normaal dat nesting plaatsvindt op grotere hoogten, met name in de bergen. Nesthoogtes variëren meestal van 2 tot 65 voet boven de grond. Open bergbossen, elzenstruiken, wilgen en bergweiden worden door de vogel gebruikt als broedgebied. Ze kunnen ook worden gezien in woestijnen, halfwoestijnregio's, chaparral en laagland borstelige gebieden tijdens de winter en migratie. Van wat bekend is, nestelen calliope kolibries in het westen van Noord-Amerika, van Zuid-British Columbia tot het zuidwesten van Alberta, via Washington, Nevada, Oregon en Californië tot het noorden van Baja California en het oosten tot Wyoming, Utah en Colorado. Tijdens de winters zijn ze ook te zien in het noorden van Mexico. Ze verplaatsen zich voornamelijk in de lente en zomer door Arizona en New Mexico en Noord-Mexico.

Gedrag

Het algemene gedrag van de calliope kolibrie lijkt op dat van andere soorten kolibries. Dit zijn eenzame trekvogels die alleen in de paartijd interageren met individuen van dezelfde soort. Normaal gesproken delen ze hun bereik echter met de rufous kolibries. De calliope kolibries maken lange-afstands migraties elk jaar van hun zomerbereik naar hun winterbereik en terug. Omdat ze stoppen om te tanken op nectar, is de kans groot dat ze op verschillende locaties langs hun routes worden waargenomen.

weergave

Als het om de voortplanting gaat, is het normaal dat de volwassen mannetjes halverwege april en begin mei vóór de vrouwtjes op de broedplaats aankomen. De mannetjes zijn vrij krachtig in het verdedigen van hun broedgebieden waar ze met veel vrouwtjes blijven broeden, wat betekent dat ze polygyn zijn. De mannetjes volgen vrouwen tijdens het broedseizoen waarop de vrouwtjes antwoorden door te vluchten of zich te verstoppen. Bij het vangen van een vrouw vertoont de volwassen man territoriale displays zoals zoemen, duiken, zweven en vocaliseren. Tegen de tijd dat de jongen uit de eieren komen, verlaten de mannetjes de broedplaatsen en nemen geen deel aan het opvoeden van de jongen. Aan de andere kant bouwen de vrouwtjes een open bekernest in een naaldboom onder een overhangende tak. Ze kunnen ook elzen- en appelbomen gebruiken, afhankelijk van hun habitat. Deze constructies zijn belangrijk, omdat het vrouwtje in de loop van meerdere jaren herhaaldelijk hetzelfde nest kan gebruiken. Het vrouwtje legt vervolgens tussen eind mei en begin juli twee eieren, die vervolgens 15 tot 16 dagen worden geïncubeerd. De jongen vliegen meestal 20 dagen na het uitkomen.

Aanbevolen

De belangrijkste oorzaken van de Eerste Wereldoorlog
2019
Hoogste bergen in Afghanistan
2019
Top 15 exportlanden van pyriet
2019