De 10 meest slaperige dieren ter wereld

Dieren spelen een cruciale rol in de natuur en vormen een essentieel onderdeel van het ecosysteem. Sommige dieren (zowel in het wild als in het wild) zijn erg actief en slapen slechts enkele uren per dag terwijl anderen de hele dag slapen. Deze zware slapers worden alleen wakker om te eten. Omdat het slaappatroon van deze dieren wordt bepaald door hun behoefte om te jagen, is het bepalen van de exacte hoeveelheid slaaptijd een uitdaging. Enkele van de meest slaperige dieren ter wereld zijn:

10. Doornachtige miereneter

Ook bekend als Echidnas, zijn stekelige miereneters leggende zoogdieren die behoren tot de Tachyglossidae-familie. Ze voeden zich met termieten en mieren. Stekelige miereneters wonen in Nieuw-Guinea en Australië. Ze zijn bruin of zwart gekleurd, middelgrote dieren die zijn bedekt met grove stekels en haar. Echidna's lijken op de echte miereneters uit Zuid-Amerika en sommige stekelige dieren zoals stekelvarkens en egels. Stekelige miereneters slapen meer dan 12 uur per dag.

9. Varken

Met meer dan een miljard levende varkens op elk gegeven moment zijn de gedomesticeerde varkens de meest dichtbevolkte zoogdieren die op aarde worden gevonden. Ze zijn alleseters en eten een breed scala aan voedsel. Wildboars, de voorouders van alle gedomesticeerde varkens, is een van de meest wijdverspreide grote zoogdieren ter wereld. Hun ondersoorten komen van nature voor in de meest barre klimaten ter wereld, waaronder Eurazië, Japan, India, Ierland en Afrika. Varkens slapen 13 uur per dag, net als katten.

8. Cat

Katten zijn kleine, harige vleesetende dieren die bekend staan ​​als huiskatten wanneer ze binnen worden gehouden. Ze zijn de beroemdste huisbeesten ter wereld en worden gewaardeerd om hun vermogen om op ratten en gezelschap te jagen. Katten kunnen ongeveer 13 uur per dag slapen. Het zijn nachtdieren die 's nachts jagen, en ze slapen meestal gedurende de dag. Het zijn roofdieren van nature en de slaap helpt hen om energie te reserveren voor stalken, rennen, klimmen en stuiteren.

7. Eekhoorn

Het zijn kleine en middelgrote wezens die tot de Sciuridae-familie behoren. Ze komen oorspronkelijk uit Afrika, Eurazië, Noord- en Zuid-Amerika en zijn door mensen in Australië geïntroduceerd. Als ze niet buiten op zoek zijn naar eten en springen aan bomen, brengen eekhoorns het grootste deel van hun tijd door met slapen. Ze slapen ongeveer 14 uur per dag in hun nest. Hun dieet is rijk aan vet en koolhydraten waardoor ze slapen. Eekhoorns slapen van de vroege avond tot de vroege ochtend.

6. Hamster

Hamsters zijn kleine knaagdieren die behoren tot de onderfamilie Cricetinae die ondergronds in het wild leven. Het zijn schemerige wezens die zich overdag ondergronds verbergen om te voorkomen dat ze worden bejaagd door roofdieren. Omdat ze heel eenvoudig in gevangenschap kunnen worden gekweekt, zijn hamsters erg populaire huisdieren geworden. Een hamster heeft een langwerpig wangbuideltje dat gebruikt wordt om voedsel terug te voeren naar zijn hol. Het zijn krachtige wezens met een zijdezachte, dikke vacht. Hamsters slapen meer dan 14 uur per dag. Ze voeden zich met vegetatie, fruit, zaden en soms gravende insecten.

5. Lemur

Een lemur is een strepsirrhine primaat die inheems is in Madagaskar. Met een gewicht van 0, 0661 pond tot 20 pond delen makien verschillende eigenschappen met alle andere primaten, inclusief de vijf verschillende cijfers met spijkers in plaats van klauwen. Ze hebben een langwerpige en lateraal samengedrukte spijker op hun tweede teen bekend als de toilet-klauw die ze gebruiken voor verzorging en krassen. Maki's gedragen zich als apen en wonen op bomen. Het zijn allesetende wezens die zich voeden met fruit, groenten en vlees. Het zijn zware slapers die dagelijks ongeveer 16 uur slapen.

4. Opossum

Ook bekend als possum in de zuidelijke delen van de Verenigde Staten, een Opossum is een klein formaat buideldier dat groeit naar de grootte van een kat. Ze zijn afkomstig uit Zuid-Amerika en hun niet-gespecificeerde voortplantingsgewoonten, en een flexibel dieet maakt hen de beste kolonisten en overlevenden onder verschillende omstandigheden. Ze worden vaak gevonden in Canada. Deze wezens slapen meer dan 19 uur, en ze hebben maar 5 uur om naar voedsel te zoeken.

3. Gordeldier

Armadillo's zijn productieve gravers die variëren in gewicht van 0, 187 tot 119 pond. Reuze gordeldieren zijn ongeveer 59 centimeter lang. Momenteel zijn alle overblijvende soorten gordeldier in Zuid-Amerika terwijl Paraguay 11 soorten herbergt. Ook al hebben ze zeer korte benen, deze negen-bandige wezens kunnen heel snel bewegen. Ze gebruiken hun klauwen om te graven naar voedsel. In de Verenigde Staten zijn ze te vinden in Florida, South Carolina en Texas. Hun dieet varieert van insecten tot larven, terwijl sommige soorten zich volledig voeden met termieten en mieren. Armadillo's zijn prachtige wezens met leren pantserschalen. Ze graven ondergronds om te rusten of te slapen gedurende de dag. Armadillos slapen ongeveer 19 uur per dag.

2. Luiaard

Het zijn boombewonen die beroemd zijn om hun langzame beweging. Hun traagheid wordt toegeschreven aan hun slaperige reflexen en slechte bloedsomloop. Luiaards brengen het grootste deel van hun leven ondersteboven door aan bomen in de tropische bossen in Midden- en Zuid-Amerika. Ze verrichten de meeste van hun essentiële activiteiten zoals paren, eten, slapen en zelfs bevallen op bomen. Er zijn twee soorten luiaards, de luizen met manen die drie tenen hebben en de Unau die twee tenen heeft. Ze hebben achttien tanden voor het malen van voedsel en een ruige tong. Ze hebben ronde koppen, onbeweeglijke ogen en korte staarten. Ze kunnen sneller in water bewegen dan op het land. Luiaards zijn slechts 5 uur per dag actief en slapen 19 uur lang.

1. Koala

Koala's zijn de dichtst levende verwanten van de wombats. Ze zijn te vinden in de kustregio's van Queensland, New South Wales en Tasmanië. Koala's worden herkend aan hun grote kop, staartloze lichamen, lepelvormige neus en pluizige oren. Ze wegen tussen de 9-33 pond en hun lichaamslengten variëren van 24 tot 33 inch. Ze wonen in de open eucalyptusbossen en de bladeren vormen het grootste deel van hun dieet. Vrouwelijke koala's brengen na elke 12 jaar geboorte aan één nakomeling. Ze baren een onderontwikkeld nageslacht dat in de buidels van hun moeder kruipt en daar maximaal 7 maanden leeft. Ze slapen ongeveer 22 uur per dag, wat de reden is dat ze worden beschouwd als een van de meest slaperige dieren op aarde.

Aanbevolen

Langste rivieren in Sri Lanka
2019
Wat is de tijdswaarde van geld?
2019
De nationale vlag van Hongarije
2019