Dieren die geboren zijn in Rusland

Met een oppervlakte van meer dan 6, 6 miljoen vierkante mijl overspant Rusland meer grondgebied dan enig ander land op aarde. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat Rusland een grote verscheidenheid aan flora en fauna heeft, waarvan sommige ernstig bedreigd zijn. De enorme omvang van Rusland betekent dat het land een breed scala aan klimatologische regio's heeft, die habitats bieden voor een volledig en gevarieerd aanbod van dieren in het wild. Hieronder staat een overzicht van enkele van de meest opmerkelijke diersoorten van het land.

10. Europees-Aziatische Otter

Een van de meest herkenbare dieren in Rusland is de Euraziatische otter, wiens leefgebied zich over een groot deel van Rusland uitstrekt. De soort otter is verwant aan de Noord-Amerikaanse rivierotter, maar is significant anders doordat hij een kortere hals heeft. Mannetjes zijn meestal groter in omvang dan de vrouwtjes, en de grootste gerapporteerde woog meer dan 53lbs. De otter is vleeseter en zijn voeding bestaat voornamelijk uit vis, maar wanneer vis schaars is, vult de otter zijn dieet aan met amfibieën en vogels. De otters geven er de voorkeur aan om een ​​groot deel van hun leven alleen te leven, behalve tijdens de paring die op elk moment van het jaar kan plaatsvinden. Vrouwtjes zijn meestal verantwoordelijk voor de verzorging van de drie tot vier jongen die ze krijgen en blijven vaak op het grondgebied van het mannetje dat de pups heeft verwekt totdat de pups volwassen zijn. In de loop van de jaren werd de populatie van de soort bedreigd door pesticiden die de laatste tijd zijn verboden waardoor de otterpopulatie kan toenemen.

9. Noordelijke pelsrobben

De noordelijke pelsrob is een kwetsbare soort zeehond, waarvan het leefgebied voornamelijk het noorden van de Stille Oceaan omvat. Vis en inktvis vormen een belangrijk onderdeel van het dieet van de zeehond. Hun broedseizoen begint meestal in mei. Zeehondenpups worden meestal een jaar na de conceptie geboren en nadat ze zijn geboren, zorgt het vrouwtje meestal voor hen. Al duizenden jaren worden op deze zeehonden gejaagd voor hun pels en voedsel.

8. Amoerpanter

Het ernstig bedreigde Amoerpanter wordt beschouwd als het meest zelden gezien van alle grote katten. Schattingen plaatsen de overlevende wilde populatie op 103 individuen, een toename ten opzichte van de 2015 schattingen van minder dan 60. Zoals typisch is voor grote katten, zijn de mannetjes groter dan de vrouwtjes. Menselijke activiteit is de belangrijkste oorzaak van de achteruitgang van het aantal soorten. Het maximaal geregistreerde gebied dat het territorium van de luipaard kan beslaan, is 116 vierkante mijl. De luipaarden voeden zich voornamelijk met herten en zwijnen, en wanneer de voedselvoorraad laag is, voeden ze zich met kleinere dieren zoals hazen en vogels.

7. Sable

De sable is een klein zoogdier dat voornamelijk in de Russische bossen leeft. De sabel staat bekend om zijn hoogwaardige winterjas die soms wordt aangeduid als "de legendarische gouden vacht". Sables voeden zich met een breed scala aan items, van bessen tot kleine herten. De vrouwtjes zijn meestal verantwoordelijk voor de verzorging van de jongen, terwijl de mannetjes op zoek zijn naar voedsel en bescherming bieden.

6. Siberische tijger

Met een wilde populatie geschat op ongeveer 500 individuen, is de Siberische tijger een bedreigde soort tijger. De Siberische tijger heeft ooit uitgestrekte stukken land bezet, maar menselijke activiteiten hebben de grootte van het land dat beschikbaar is voor specie-groei aanzienlijk verkleind. De bevolking van Siberische tijgers werd zwaar getroffen door de Russische burgeroorlog, omdat de legers zonder onderscheid de tijgers doodden. Een van de grootste uitdagingen voor de Siberische tijgerpopulatie is de beperkte genetische diversiteit.

5. Oosterse ooievaar

De oosterse ooievaar is een bedreigde vogelsoort die voornamelijk in Rusland voorkomt. Hoewel het vroeger een groter bereik buiten het land had, zorgde habitatverlies en jacht voor uitsterving in andere delen van zijn habitatbereik. Het vogelvoer bestaat voornamelijk uit vissen en aangevuld met insecten, kikkers en knaagdieren. De vogels leven het liefst alleen tot het broedseizoen wanneer individuen alleen bij elkaar komen om te paren. Schattingen geven aan dat de populatie van de vogel aanzienlijk is afgenomen. In Rusland verbranden branden die zich in de lente voordoen de locaties waar de vogels broeden, hetgeen een aanzienlijke uitdaging vormt voor de populatie van de vogels.

4. Beluga Whale

De beluga-walvis is een sociale walvis die specifieke aanpassingen heeft ontwikkeld om te kunnen overleven in het noordpoolgebied. Analyse van de duikgegevens van de walvis geeft aan dat de walvis kan duiken naar diepten van meer dan 3.100 voet op zoek naar voedsel, voornamelijk kabeljauw. Een school met beluga-walvissen heeft meestal tien personen en ze leven en voeden als een eenheid. In Rusland worden de walvissen over het algemeen aangetroffen in de wateren die grenzen aan het noorden van het land. De walvissen migreren volgens de seizoenen en in de zomer zijn er enkele geregistreerd die stroomopwaarts gaan.

3. Goral met lange staart

De langstaartige goral is een kwetsbare soort van wilde geit die leeft in bergachtige gebieden met een bereik dat gewoonlijk 0, 16 vierkante mijl beslaat, met uitzondering van mannetjes tijdens het broedseizoen. Vrouwtjes en jongere mannen leven meestal in kuddes met ten minste twee leden, terwijl de oudere mannen het liefst alleen wonen. De geiten hebben een breed assortiment aan voedselbronnen die zich uitstrekken van gras tot fruit.

2. Euraziatische Lynx

De Euraziatische lynx is een soort van de wilde kat waarvan men denkt dat de populatie stabiel is bij ongeveer 22.500 individuen. Kleine zoogdieren en vogels, waaronder eekhoorns en hazen vormen het grootste deel van het dieet van de kat. Het paarseizoen van de kat duurt vier maanden. Het venster van de wijfjes om zwanger te worden is klein - hoogstens ongeveer een week lang. Vrouwtjes krijgen gewoonlijk ongeveer vier kittens per worp.

1. Toendra Wolf

De toendra-wolf is een grijze wolfsubsoort die endemisch is aan de toendra-regio, zeer gewaardeerd om zijn pels. Zoals alle soorten wolven, leeft en jaagt de toendra-wolf in packs. De toendra-wolven hebben dezelfde hiërarchische rangschikking als andere soorten wolven met een dominant alfakoppel dat de leiding heeft over het hele peloton. Conflicten met mensen vormen het grootste risico voor de wolven als mensen de wolven doden vanwege de angst dat ze een bedreiging vormen voor vee van veehouders.

Aanbevolen

UNESCO-werelderfgoedlocaties in de Democratische Republiek Congo (Congo-Kinshasa)
2019
Wildebeest Feiten: dieren van Afrika
2019
Welke kleur was oorspronkelijk het Vrijheidsbeeld?
2019