Groundhog-feiten: Dieren in Noord-Amerika

Fysieke beschrijving

De Groundhog (wetenschappelijke naam Marmota monax) behoort tot de knaagdierenorde, in de familie Sciuridae. Het is een van de grootste en bekendste dierenversnellers van deze wereld en staat bekend onder verschillende algemene namen. Deze omvatten het "fluitvarken", de "bosmarmot" en de "landbeever". Groundhogs produceren een hoogtonig gefluit en hebben gebogen stekels, korte, maar stevige, ledematen en goed gedefinieerde klauwen die geweldig zijn om te graven. De typische volwassen lengte van deze marmot kan ongeveer 26 inch bereiken, met een gewicht van ongeveer 9 pond. Vergeleken met andere familieleden zoals eekhoorns en eekhoorns, zijn Groundhogs veel robuuster in omvang. Ze hebben dubbele lagen bont die ze zowel warm als waterdicht houden, ze helpen het koude seizoen het hoofd te bieden en vocht weg te voeren als ze in het water zijn geweest.

Dieet

Groundhogs zijn niet erg geliefd bij boeren en tuiniers. Dit is simpelweg omdat ze het liefst eten op de plantgewassen, vooral groenten en fruit, die gewoonlijk door mensen worden gekweekt. Het zijn voornamelijk herbivoren die zich voeden met de bladeren, stengels en knoppen van planten als sojabonen, alfalfa, wortels, appels, maïs, bessen, kool en klavers. Net voor de winter zullen deze dieren zowat elke vegetatie eten die ze hun klauwen kunnen krijgen, en zoveel mogelijk ervan, om zoveel mogelijk vet op te slaan voor wanneer ze in winterslaap gaan. Groundhogs zijn ook deskundige dieven, die op een slimme manier valstrikken voor hen kunnen voorkomen door mensen die moe zijn geworden van het verliezen van hun beste bladgroenten, en diegenen die de schade moeten opleggen die deze bekwame tunnelbouwers in en onder hun werven hebben veroorzaakt.

Habitat en bereik

Grote populaties van Groundhogs zijn te vinden langs de beken, bossen en het platteland van Noord-Amerika, vooral in de Midden- en Noordoost-regio's van de Verenigde Staten. Ze slapen 's nachts in holen en worden vaak gezien in bomen of zwemmen in water gedurende de dag dat ze geen voedsel zoeken. Ze worden beschermd in nationale parken zoals het Great Smoky Mountains National Park langs de grens tussen Tennessee en North Carolina, en hebben de afgelopen jaren een toename van hun aantal laten zien. Hoewel ze worden bejaagd, hebben hun aanpasbaarheid en hoge geboortecijfers ze als een soort van "minst zorg" geclassificeerd door de Internationale Unie voor het behoud van de rode lijst van bedreigde soorten van de natuur, wat betekent dat ze als stabiel worden beschouwd in termen van populatie. Helaas worden deze dieren door veel mensen als ongedierte of overlast beschouwd, een minachting die zo groot is dat er een bloeiende industrie is in delen van de VS die zich uitsluitend toeleggen op het vangen en vernietigen van Groundhogs.

Gedrag

Groundhogs zijn agressief van aard en vertonen deze met hun hoge tonen en het gebruik van hun gebogen klauwen en vrij scherpe snijtanden. Deze dieren zijn ook vijandig tegenover hun eigen soort, vaak schadelijk voor anderen om hun holen te beschermen, hun voedselbronnen en zo ongeveer alles waarvan ze denken dat ze bedreigd worden. Wanneer ze niet eten, zijn ze voortdurend op hun tenen terwijl ze rondkijken in hun eigen omgeving, en zullen ze zelden lui luieren. Groundhogs geven de voorkeur aan een eenzame levens, omdat hun tolerantie voor andere organismen, zowel voor dieren van alle soorten (waaronder die van henzelf) als voor mensen, opvallend laag is. Ze zijn echter uitstekende gravers en bouwers en, zo niet omdat hun destructieve vaardigheden worden gebruikt om verwoesting aan te richten op tuinen en boerderijen, kunnen ze veel menselijke ingenieurs en architecten aan hun trekken laten komen. Ze slapen gedurende lange perioden, vooral in de winter, en komen alleen terug uit hun holen wanneer ze op zoek zijn naar vrienden wanneer ze klaar zijn om te reproduceren.

weergave

De mannen van Groundhog zullen paren met meerdere vrouwen, zelfs zo ver dat ze een territorium vormen met verschillende partners die in verschillende holen verblijven. In feite is de enige reden dat een Groundhog-mannetje vroeg uit de winterslaap komt, is om te zoeken naar vrouwen om mee te paren, van het ene hol naar het andere op zoek naar geschikte partners. Zodra ze klaar zijn met deze taak, gaan ze weer slapen totdat maart rondkomt, wanneer het officieel tijd is om te gaan fokken en een paar jonge dieren te maken. Als dit lukt, bestrijken de draagtijd van Groundhogs ongeveer één maand en culmineren in de geboorte van twee tot zes jonge kinderen zonder visie en pels. Deze zullen in eerste instantie worden gevoed door de melk van hun moeder en worden beschut in de holen van hun moeder totdat ze in staat zijn om een ​​voldoende hoeveelheid vacht te zien en te hebben gegroeid.

Aanbevolen

Wat is de hoofdstad van Tibet?
2019
Wat was impliciete vooringenomenheid?
2019
Who Were The Nine Gems (Navratnas) Of Emperor Akbar, The Great Mughal Emperor?
2019