Keizer Penguin Feiten: dieren van Antarctica

Fysieke beschrijving

De keizerpinguïn, of ptenodytes forsteri om zijn binomiale naam te gebruiken, is de zwaarste en grootste van de pinguïns. Zowel het mannetje als het vrouwtje zijn identiek qua verenkleed en lichaamslengte - groeien tot een hoogte van 48 inch en wegen tussen 49 en 99 pond. Alle pinguïns hebben een gestroomlijnd lichaam en kunnen niet vliegen. De gestroomlijnde lichamen van keizerspinguïns zijn bedoeld om te helpen zwemmen. Hun tongen hebben naar achteren gerichte weerhaken om ervoor te zorgen dat hun prooi niet gemakkelijk kan ontsnappen als ze eenmaal zijn gevangen. Hun donkere verenkleed verandert in bruin tijdens de Antarctische zomer. Ruien gaat vrij snel bij deze soort, duurt ongeveer 34 dagen.

Dieet

Keizerspinguïns eten voornamelijk op vis, hoewel ze ook feesten zullen maken van andere zeedieren, zoals krill, koppotigen en kreeftachtigen. Tijdens de jacht kan de soort bijna 20 minuten ondergedompeld tot een diepte van ongeveer 535 meter doorbrengen. De pinguïnsoort heeft eigenaardige aanpassingen die het onderwaterleven gedurende deze vele minuten helpen overleven. Ze omvatten uniek gestructureerde hemoglobine, stevige botten voor het verlagen van barotrauma's, het vermogen om minder essentiële functies van verschillende lichaamsorganen uit te schakelen en afvlakking van veren om warmteverlies te voorkomen.

Habitat en bereik

Er zijn ongeveer 17-20 soorten pinguïns, afhankelijk van welke natuurlijke wetenschapper je vraagt. Het aantal uitgestorven soorten is ongetwijfeld nog een nog controversiëler debat. De totale wereldbevolking van keizerspinguïns bedroeg in 2009 595.000 volwassen vogels en er waren 46 kolonies verspreid over de Antarctische en Sub-Antarctische gebieden, waarvan naar schatting 35% ten noorden van de Antarctische Cirkel leefde. Helaas is de keizerspinguïn in 2012 van een soort van "minste zorg" veranderd naar een met een "bijna-bedreigde" status door de Internationale Unie voor het behoud van de natuur in 2012. De belangrijkste redenen voor hun dalende populatie omvatten klimaatverandering, verminderd beschikbaarheid van voedsel en vernietiging van habitats, evenals infectie met ziekten.

Gedrag

Keizerspinguïns hebben geen vaste nesten zoals de meeste andere vogels. Als zodanig maken ze vocale oproepen om hun kuikens en partners te identificeren. Van alle vogelsoorten leven deze pinguïns in de koudste omgevingen waar temperaturen zo laag als -40 graden Celsius. Als zodanig helpen hun veren hen te overleven in deze kille omgeving door verlies van lichaamswarmte te voorkomen. Ook zijn hun lichamen in staat om thermoregulatie effectief te geleiden, waarbij de lichaamstemperatuur gehandhaafd blijft zonder andere belangrijke metabolische processen te verstoren.

weergave

Keizerspinguïns tijdens de Antarctische winters. Deze pinguïns staan ​​erom bekend dat ze tot 120 km kunnen trekken op zoek naar broedkolonies. Het vrouwtje legt een enkel ei dat voornamelijk wordt bebroed door haar mannelijke tegenhanger terwijl ze op zoek is naar voedsel. De twee ouders zorgen om de beurt voor het pas uitgekomen kuiken. Hoewel de typische levensduur van deze pinguïn 20 jaar in het wild is, kunnen sommige individuen tot 50 jaar leven. De overlevingskansen na de geboorte van de gemiddelde keizerspinguïn zijn geschat op 95%, waarbij ongeveer 1% van hen leeft tot 50 jaar.

Aanbevolen

Hoogste gebouwen in Melbourne
2019
Wat was de jonge Dryas?
2019
De nationale parken van Zimbabwe
2019