Noord-Amerikaanse Beaver-feiten: dieren van Noord-Amerika

Fysieke beschrijving

De Noord-Amerikaanse bever is het grootste knaagdier in Noord-Amerika en een van de grootste in de wereld, en misschien wel een van de belangrijkste in de geschiedenis. Een van de belangrijkste redenen dat Europeanen Noord-Amerika, met name Canada, verkenden, was op jacht naar dieren die pels en vlees hadden en de bever was geen uitzondering. De wetenschappelijke naam van North American Beavers, Castor canadensis, betekent "Beaver uit Canada". Over het algemeen gesproken groeien deze bevers ongeveer 45 kilo, hoewel er zeldzame gevallen zijn waarin ze zijn uitgegroeid tot meer dan 100 pond. Ze zijn over het algemeen ongeveer 35 centimeter lang, de staart niet meegerekend, die zelf ongeveer nog eens 10 centimeter toevoegt. Het meest onderscheidende kenmerk van een bever is zijn staart en tanden. Bevers hebben een lange, brede, peddelachtige staart die is ontworpen om hen te helpen betere zwemmers te worden. Als semi-waterdieren hebben ze ook achterpootjes met zwemvliezen, hoewel hun voorpoten niet van het zwemvliezen zijn, omdat dit het gemakkelijker maakt om zich te verplaatsen wanneer je op het land bent. De bever kan ook trots zijn op zijn grote voortanden, die worden gebruikt voor het kauwen door hout om bomen te laten vallen die worden gebruikt bij het bouwen van dammen.

Dieet

Bevers zijn over het algemeen afhankelijk van bomen als hun belangrijkste voedselbron. Ze eten de knoppen, bladeren en schors gelijk. Populier en esp zijn vaak hun favorieten, hoewel ze bijna elke boom zullen gebruiken die toevallig in de buurt is. Ze zullen ook waterplanten eten, zoals waterlelies, afhankelijk van seizoensgebonden en geografische verschillen in voedselbeschikbaarheid.

Habitat en bereik

Bevers zijn wijdverspreid in heel Noord-Amerika en zijn te vinden in de meeste delen van het continent. De opmerkelijke diaspora varieert van subarctische streken tot tropische gebieden. Ze waren ooit gejaagd tot bijna uitsterven, omdat er een enorme vraag was naar hun pels, maar dit is niet langer het geval. Het meeste echte bont in hedendaagse tijden is afkomstig van commerciële "pelsdierfokkerijen", terwijl een goede deal ook uit synthetische (niet-levende) bronnen komt. Bovendien zijn veel van hun natuurlijke roofdieren, namelijk bepaalde beren en wolven, zelf in gevaar gebracht, en mensen consumeren ze voor vlees met minder regelmaat dan in het verleden. Deze factoren hebben samen geleid tot zeer gezonde bevervolkingen over een groot deel van het continent. Een andere reden voor gezonde bevolkingsgroepen is dat ze bijna overal kunnen leven dat er water is. Dit heeft hen geholpen om de problemen te vermijden met mensen die hun territorium binnendringen en die zoveel andere waterrijke en semi-aquatische soorten hebben gedecimeerd. In feite kunnen bevers soms zelfs midden in grote steden wonen. Soms hebben mensen zich zelfs gevestigd in landen die zijn bevrijd door bevers en die hun moederdieren hebben gebruikt.

Gedrag

Het bouwen van dammen is een van de meest unieke kenmerken van bevergedrag. De dammen kunnen in sommige gevallen behoorlijk groot worden. Ze bouwen de dammen op om een ​​gebied met diep water rond hun huizen te bieden dat in de winter niet zal bevriezen. Ze gebruiken het diepe water als een manier om te ontsnappen aan roofdieren, die meestal beren en wolven omvatten in het grootste deel van hun natuurlijke verspreidingsgebied. Bevers leven meestal in koloniën en deze gemeenschappen kunnen enkele tientallen leden omvatten. Hoewel ze op het droge of in het water kunnen leven, hebben ze de neiging om het grootste deel van hun tijd in het water door te brengen, omdat dit hen beschermt tegen roofdieren die geen dikke huid hebben om natheid te verdragen, noch het zwemmende vermogen van bevers. Over het algemeen zijn bevers het meest actief 's nachts, hoewel ze ook overdag vaak te zien zijn.

weergave

Bevers paren normaal voor het leven en produceren elk jaar een stel nakomelingen. Meestal gebeurt dit tijdens de lente, met twee of drie "sets" per worp als normaal. Meestal blijven deze jonge kits de eerste twee jaar van hun leven bij hun ouders en beginnen ze met het fokken met hun eigen partners wanneer ze drie jaar oud zijn.

Aanbevolen

Wat betekenen de kleuren en symbolen van de vlag van Puerto Rico?
2019
Panama Disease: Fungal Pariah Of The Global Banana Industry
2019
Wat is een gespreide nederzetting?
2019