Osprey feiten: dieren van Noord-Amerika

Fysieke beschrijving

Ospreys, of Pandion haliaetus, zijn visetende roofvogels met een groot formaat en een spectaculair uiterlijk. De grootte van deze vogel varieert meestal tussen 21 en 23 inch (54 en 58 centimeter) met een gewicht van ongeveer 2, 3 tot 3 pond (1, 2-1, 4 kilogram), met hun vleugelspanners tot ongeveer 5 of 6 voet (1, 5 tot 1, 8 meter) ). De dorsale delen van deze vogelsoort, inclusief de deklagen van de rug en de bovenvleugel, zijn diep, chocoladebruin van kleur, terwijl hun ventrale gebieden hoofdzakelijk wit zijn. Hun borsten zijn wit met wat bruin spikkels. De kronen en voorhoofden van de Visarend zijn meestal wit, met een donkere lijn die rond de ogen loopt en zich uitstrekt tot aan de zijkanten van de nek. De kleur van de irissen van de vogels is geel, met een lichtblauw, transparant, knipend membraan. Hoewel de geslachten in Ospreys vrij gelijkaardig zijn qua uiterlijk, kunnen een paar zichtbare verschillen worden gebruikt om ze te onderscheiden. Volwassen mannetjes hebben meestal een slanker lichaam en smallere vleugels dan vrouwen, waarbij vrouwtjes meestal 15-20% hoger zijn dan hun mannelijke tegenhangers bij het bereiken van fysieke volwassenheid. De bruine strepen op de borsten zijn meestal donkerder en dichter bij vrouwen dan bij mannen. Jonge exemplaren van deze soort zijn vergelijkbaar met volwassenen, behalve de oranjerode kleur van hun irissen in hun eerste jaren, en een geschubd uiterlijk van de rug en vleugel dekveren, een uiterlijk dat te wijten is aan de lichte buff-gekleurde randen van hun eerste veren, die verloren gaan tegen de tijd dat ze hun eerste winter zien.

Dieet

Zowel zee- als zoetwatervissen kunnen de aandelen van de leeuw in de voeding van Ospreys omvatten. Omdat deze vogels niet verder dan 0, 5-1, 0 meter diep in het water kunnen duiken, zijn hun voedselbronnen voornamelijk beperkt tot die vissen die te vinden zijn in ondiepe wateren of oppervlakteschoolvissen. De gemiddelde grootte van hun prooi varieert van 8 tot 14 inch (20 en 36 centimeter). Het doordringende zicht van de visarenden kan onderwaterbewegingen detecteren vanaf een hoogte van 10 tot 40 meter boven het wateroppervlak. Nadat ze hun doelen hebben gemarkeerd, zweven de vogels enkele ogenblikken over het water voordat ze in het water duiken, eerst voeten, om hun prooi vast te pakken. Deze vogelsoort is goed ontworpen door de natuur om zijn roofzuchtige foerageergewoonten aan te kunnen. Met scherpe spikels onder zijn tenen, klauwen met naar achteren gerichte schubben en neusgaten die gesloten kunnen worden als je in het water duikt, is het efficiënte roofdier goed uitgerust om gemakkelijk te slagen in zijn pogingen om vis te vangen.

Habitat en bereik

Visarenden meestal meestal gebieden met ondiepe visgronden, of diepere wateren waar visschool in de buurt van het oppervlak. Gebieden met ondiepe, visrijke wateren, zoals meren, moerassen, lagunes en rivieren, dienen als ideale leefgebieden voor deze vogels om te gedijen. Na slechtvalken zijn visarenden de tweede meest voorkomende roofvogel of roofvogel ter wereld. Behalve voor Antarctica zijn ze te vinden in de tropische, subtropische gebieden en gematigd van alle andere continenten. In de zomer worden visarenden gevonden in Noord-Amerika van Alaska tot Newfoundland en verder naar het zuiden richting Florida en de Gulf Coast. Tijdens dit seizoen fokken ze ook in alle delen van Europa. De visarenden migreren langs de kusten richting Zuid-Amerika, Zuid- en Zuidoost-Azië en Noord-Afrika tijdens het winterseizoen. In Australië hebben deze vogels voornamelijk een zittende aanwezigheid zonder grote migraties. Steenarenden, Amerikaanse zeearenden, grote gehoornde uilen zijn de meest voorkomende natuurlijke roofdieren van deze vogels. Tijdens de periode van de jaren 1950 tot de jaren 1970 daalden de Osprey-populaties aanzienlijk, vanwege het ongebreidelde gebruik van pesticiden die deze vogels vergiftigden en hun eischaaltjes verdunnen. Een strikte toepassing van het verbod op schadelijke pesticiden, zoals het DDT-verbod van 1972, hielp echter om de populaties van Osprey weer op een veiliger niveau te krijgen. Resultaten van natuurbeschermingsstatus, verstrekt door de American Breeding Bird Survey, vertoonden een bemoedigende toename van de Osprey-populaties, wat een groei van 2, 5% per jaar tussen 1966 en 2010 liet zien.

Gedrag

Visarenden zijn meestal solitair van aard en meestal alleen of in kleine groepen van zes tot tien. Het is bekend dat ze hun onmiddellijke broedplaatsen verdedigen, meestal van andere visarenden, hoewel ze niet strikt territoriaal zijn, waardoor ze zich onderscheiden van de meeste andere visetende vogels. Luchtaanjagers om nesten te verdedigen komen vrij veel voor bij deze vogels en kunnen zelfs behoorlijk intens worden in bepaalde gevallen. Ze geven de voorkeur aan roosteren in open gebieden, zoals de kale takken van bomen, en kunnen ook op de grond rusten voor warmte op koude dagen. Van jongelui is bekend dat ze agressief concurreren over voedselbronnen, wat vaak resulteert in de eliminatie van hun zwakkere, later gearceerde leden.

weergave

Visarenden blijken te paren voor het leven, hoewel er zeldzame gevallen van polyandry zijn gemeld. Tijdens het broedseizoen gaan een paar mannelijke en vrouwelijke partners een periode van 5 maanden doorlopen om hun nakomelingen groot te brengen. Nesten worden voorzichtig gebouwd door de parende partners met behulp van stokken, met een compacte voering van algen, graszoden, wijnstokken en andere dergelijke materialen erin. Het mannetje is voornamelijk betrokken bij het verzamelen van al deze materialen, terwijl het vrouwtje hen regelt om het nest te bouwen. Nesten ingebouwd in het eerste seizoen van het paar zijn meestal klein, maar als opeenvolgende jaren voorbijgaan, kunnen de nesten groot worden, enigszins omvangrijk genoeg om zelfs een mens te huisvesten. Binnen een maand na de paring worden tussen de 2 en 4 witachtige eieren met opvallende vlekken roodachtig bruine kleuren door het vrouwtje gelegd. De gemiddelde tijd tussen het uitkomen van de eieren en hun fysieke ontwikkeling tot jonge dieren duurt meestal ongeveer 10 weken.

Aanbevolen

Wat is een Out Of Place-artefact?
2019
Wat is de valuta van Antigua en Barbuda?
2019
Wat is een ijsvogel?
2019