Pocket Gopher-feiten: dieren in Noord-Amerika

Fysieke beschrijving

Een pocket gopher is een gravende knaagdier met een staart, met kleine oren en ogen. De vachtkleur varieert van elke tint van lichtbruin tot bijna sneeuwwit. Pocket gophers hebben lange gebogen klauwen op hun proportioneel grote voorste ledematen en scherp gebogen snijtanden. De lippen van een pocket gopher sluiten achter hun uitstekende snijtanden aan de voorkant. Hun volwassen grootte varieert van 5 tot 14 inch, en ze bereiken meestal een gewicht van ongeveer 2 pond op het hoogtepunt van de fysieke rijping. Het "zakje" deel van de naam is afgeleid van de twee met bont gevoerde wangzakken, met openingen aan beide kanten van hun mond. De VS is de thuisbasis van 13 rassen van pocket gopher, volgens de Universiteit van Nebraska.

Dieet

Een pocketgopher eet alleen plantenetende planten, inclusief wortels, bollen, wortelstokken, heesters, de vlezige delen van planten, bladeren en plantstelen. In besneeuwde omgevingen met beperkt groen, zullen ze zelfs op boomschors knagen. De levende vegetatie die ze eten levert voldoende vocht op, zodat zaketers geen andere waterbronnen nodig hebben. De snijtanden van een pocket gopher stoppen nooit met groeien, om die bij te vullen die afbreken bij het kauwen. Ze hebben afgeplatte kiezen, evenals premolaren voor het slijpen van harde vegetatie. Pocketgophers graven zich om zich te voeden met wortels of komen naar voren om zich te voeden met oppervlaktevegetatie. Ze kunnen ook planten bij de wortels van onder naar beneden in hun holen trekken om ze van binnen op te eten, terwijl ze verborgen blijven voor bovengrondse roofdieren.

Habitat en bereik

Het ideale leefgebied van een pocket gopher is er een met losse, zanderige grond en veel eetbare plantenbedekking, zoals gazons en akkers. Ze kunnen ook leven in lage kustgebieden, rotsachtige habitats en in licht getextureerde bodems die levendig zijn met kruiden. In de VS zijn pocket gophers het meest gangbaar in de staten Washington, West-Oregon en Noord-Californië, volgens de Amerikaanse Fish and Wildlife Service. In de VS is de Mazama-ondersoort degene die het meest wordt bedreigd, vanwege het verlies van zijn natuurlijke habitat aan verstedelijking. In 2012 meldde een rapport van het Centre for Biological Diversity dat slechts 757 leden van de Mazama-ondersoort overbleven.

Gedrag

Een pocket gopher leeft in holen die in totaal tussen de 200 en 2.000 vierkante voet kunnen beslaan en heeft een diameter van 2, 5 tot 3, 5 inch, volgens de Universiteit van Californië. De holen waar een pocket gopher reist voedt zich met zijn meestal getunneld op een diepte van 6 tot 12 centimeter onder de grond, terwijl hun voedsel winkels zijn ongeveer 6 meter diep. Pocketgophers verzegelen de openingen van hun holen met aarden pluggen, die ze naar buiten duwen om naar de oppervlakte te komen. Een pocket gopher kan actief zijn gedurende alle uren van de dag. Ze leven alleen in hun holen, behalve in het geval van vrouwen die voor hun kleintjes zorgen. Ze gebruiken hun reukzin om voedsel te zoeken en een vrouw heeft 3 paar tepels om haar baby's te voeden.

weergave

Een pocket gopher is een eenzaam knaagdier, en associeert in het algemeen vaak alleen met een ander lid van hun soort bij het paren. Pocket Gophers broeden van februari tot april en jonge kinderen worden ondergronds geboren in de broedkamers. De draagtijd is naar schatting ongeveer een maand of langer, volgens een studie van de University of Kansas. Een vrouwelijke pocket gopher bevalt 4 jonge in elk gemiddeld nest. De kleintjes zijn haarloos, roze en gerimpeld bij de geboorte en hun ogen en oren zijn gesloten. Daarna zuigen ze op hun moeders totdat ze gespeend zijn. Nadat de ogen zijn geopend, worden ze gespeend en na slechts enkele weken gaan ze uit hun moeders nest om alleen te gaan eten. Pocket Gophers bereiken seksuele rijpheid na ongeveer een jaar.

Aanbevolen

De belangrijkste oorzaken van de Eerste Wereldoorlog
2019
Hoogste bergen in Afghanistan
2019
Top 15 exportlanden van pyriet
2019