Prairie Chicken Feiten: dieren van Noord-Amerika

Fysieke beschrijving

De Greater Prairie Chicken ( Tympanuchus cupido ), ook wel de Pinnated Groose of Boomer genoemd, is in feite helemaal geen echte kip. Terwijl het, net als de gewone kip, in de familie Phasianidae is, is de Prairie Chicken eigenlijk nauwer verwant aan bepaalde soorten korhoenders. Deze grote vogels komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika en worden tegenwoordig nog steeds veel in het wild aangetroffen. Ze zijn een bruin tot grijze kip-achtige vogel, en groeien tot maten veel groter dan gekweekte kippen. Prairie Kippen zijn gedrongen en rond, ze hebben een kleine staart die rechtop staat, en hun staarten hebben meestal een donkerblauwe kleur.

Dieet

Deze vogels, die zowel voor dieren als voor mensen als voedsel hebben gediend, zijn zelf herbivoren. De primaire voedselbronnen van Prairie Chickens omvatten kleine granen, zoals tarwe, sojabonen, milo (sorghum) en maïs. Ze zullen zich ook smullen van zaden die op de grond worden gevonden door de prairies heen, evenals de bladeren van verschillende planten. Elke vogel kan meerdere mijlen tegelijk afleggen op zoek naar voedingsgronden. In dergelijke gevallen vliegen de vogels uit bij het aanbreken van de dag en keren ze pas tegen zonsondergang terug naar hun huis.

Habitat en bereik

Zoals hun namen impliceren, rusten Prairie Chickens op prairievelden die zich uitstrekken over het Amerikaanse Midwesten en de noordelijke en centrale vlaktes in alle richtingen, van Canada tot Mexico. Ook in delen van Texas, Oklahoma en Mexico is een soort Prairie-kippen te vinden die de "Lesser Prairie Chicken" wordt genoemd. Deze Prairie-vlaktes zijn perfect voor de Prairie-kippen, omdat ze perfecte broedplaatsen bieden en hun favoriete voedselvoorraden meestal in overvloed zijn. Prairie Kippen zijn onlangs in verval geraakt, omdat veel van hun huizen zijn aangetast door landbouwgrond en voorsteden.

Gedrag

Prairie-kippen zijn aaseters en ze kammen de graslanden met hun langetermijnvisie. Mannelijke Prairie Kippen zijn het meest bekend om hun unieke, strutting, paringshouding. Hun dansen zullen hun sociale rang bepalen, die wordt beoordeeld aan de hand van het niveau van agressie van een bepaald mannetje. Hoe agressiever het mannetje is, hoe dominanter hij wordt. Dit betekent meestal ook dat deze dominante prairiekippen een hogere kans hebben om zich voort te planten en hun bloedlijnen voort te zetten.

weergave

Wanneer de vrouwelijke prairie kip vruchtbaar is, zullen de mannetjes een strutting paringsdans uitvoeren. De mannetjes ontmoeten elkaar op een gemeenschappelijke grond (meestal een voedingsgebied), een "lek", waar ze hun veren zullen ruches en hun oren opheffen. De mannetjes blazen vervolgens een oranje zak op aan de zijkanten van hun nek, en beginnen een diep getoeter kreun uit te zenden. Deze "dans" trekt vrouwen aan, en de beste "artiesten" zullen worden beloond met de mogelijkheid om te paren. Wanneer een vrouw haar mannetje kiest, zullen ze paren op de lek. Als het klaar is, keert het vrouwtje terug naar haar nestplaats. Een vrouwelijke prairiehond zal haar nest bouwen in dichte vegetatie, waardoor er een voering en depressie in de grond ontstaat en het roofdieren moeilijker maakt om haar en haar eieren te zien en weg te rukken. Een doorsnee vrouwtje kan maximaal 12 eieren leggen, en deze eieren komen uit na ongeveer 25 dagen broeden. De vogels hebben een zeer hoge broedsnelheid, tussen 73% en 93%. Niettemin zal slechts tussen 22% en 65% van deze jongen overleven om volwassen te worden.

Aanbevolen

Hoogste gebouwen in Melbourne
2019
Wat was de jonge Dryas?
2019
De nationale parken van Zimbabwe
2019