Roadrunner-feiten: dieren van Noord-Amerika

Fysieke beschrijving

De Roadrunner, (gelatiniseerd als Geococcyx californianus ), is een grote, zwart-witte gevlekte grondvogel met een kenmerkende hoofdkam. Het heeft sterke voeten die het mogelijk maken om snel te rennen, een lange staart met witte punt en een te grote snavel. Roadrunners variëren in lengte van 20 tot 24 centimeter van de punt van hun staarten tot de uiteinden van hun snavels. Als een lid van de koekoek familie, wordt het geïdentificeerd door de voeten met 2 voorwaartse en 2 achterste tenen. Deze tenen zijn bruin en hebben lichtgouden vlekken. Hun bovenlichaam is overwegend bruin, terwijl de nek en de bovenborst van Roadrunners wit zijn.

Dieet

De roadrunner is een opportunistische alleseter. Het dieet bestaat normaal gesproken uit insecten, zoals sprinkhanen, krekels, rupsen en kevers, kleine reptielen, zoals hagedissen en slangen, knaagdieren en andere kleine zoogdieren, maar ook spinnen, schorpioenen, duizendpoten, slakken, kleine vogels en eieren. Ze krijgen ook een flinke hoeveelheid plantaardige producten in hun keel, waaronder fruit, zaden en sumak. Roadrunner schiet meestal op de grond en maakt tijdens het jagen verrassingsrojecten op rooftochten. Roadrunners kunnen ook in de lucht springen om insecten te vangen, en zijn erg goed in het doden van prooien tot de dood tegen de grond. Omdat ze zo snel kunnen rennen, zullen ze zelfs jagen op ratelslangen.

Habitat en bereik

Roadrunners worden meestal gevonden in de woestijnen en bossige gebieden van de zuidwestelijke Verenigde Staten, Mexico en Midden-Amerika. Ze worden het vaakst gezien in de VS in de staten Utah, Colorado en Oklahoma. Ze hebben de neiging om te bewonen open, vlakke of vegen terrein met schaarse dekking beperkt tot verschillende soorten woestijn struikgewas. Vanwege hun aanpassingen aan de woestijnomgeving en het algemene gebrek aan menselijke activiteiten in dat soort gebieden worden straatloper niet als bedreigd of bedreigd beschouwd, maar tegelijkertijd wordt hun leefgebied in bepaalde gebieden aangetast.

Gedrag

Niet veel van een socialite, Roadrunners zullen meestal alleen of in paren leven. Paren zullen vaak een enkele territoriumruimte voor een lange periode in beslag nemen. Hun vleesetende gewoonten helpen hen meestal om een ​​grote hoeveelheid zeer vochtig voedsel te verzamelen, waardoor ze gehydrateerd blijven, en ze zullen ook vóór de uitscheiding water uit hun ontlasting absorberen als goed. Bovendien zijn ze ook in staat om overtollig zout uit hun neusklieren te verwijderen. Omdat ze zo snel als bijna 20 kilometer per uur kunnen rennen, zijn ze zeer goede roofdieren en kunnen ze zelf aan andere roofdieren ontsnappen, zowel door hardlopen als vliegen. Ze staan ​​ook bekend om het maken van snelle, vocale kletterende geluiden met hun snavels.

weergave

Fokparen van roadrunners zijn monogaam en zullen elkaar gedurende hun hele leven paren. Een mannetje zal proberen een vrouw te winnen door middel van een verkering, waarbij de man buigt en parades voor zijn potentiële partners met zijn hoofd hoog en vleugels en staarten naar beneden vallen. Het reproductieve seizoen voor hen loopt van de lente tot het midden van de zomer. Vrouwtjes broeden en broeden eieren in nesten, die vaak bestaan ​​uit stokken en zich bevinden in hoge bomen. Hun eieren zijn meestal wit. Elke koppeling bestaat meestal uit 2 tot 6 eieren. Hatching is asynchroon en beide ouders nemen om beurten zowel de nesten op als de nakweek.

Aanbevolen

Hoogste gebouwen in Melbourne
2019
Wat was de jonge Dryas?
2019
De nationale parken van Zimbabwe
2019