Wildebeest Feiten: dieren van Afrika

Fysieke beschrijving

De gnoe, ook wel Gnu genoemd, is inheems in de oostelijke en zuidelijke delen van Afrika. Het heeft een groot hoofd met een witte of grijze baard. Het voorste deel van zijn lichaam is gedrongen, met een paardachtige, ruige manen die aan zijn nek hangen. De achterhand is slank en lijkt op die van een antilope. Een volwassen gnoe kan tot 600 kilo wegen met een lichaamslengte van 8 voet en een hoogte van ongeveer 4, 5 voet op de schouders. Er zijn twee soorten: Blauwe en Zwarte Wildebeesten, met het belangrijkste onderscheid tussen hen in hun horens. De blauwe Gnu heeft hoorns die zijwaarts en omhoog steken, terwijl de hoorns van de Black Gnu naar voren en naar beneden buigen voordat ze naar voren buigen aan de punt. Wildebeesten zijn al lang geprezen om hun hoge kwaliteit vlees.

Dieet

De Wildebeest geeft de voorkeur aan vers, kort groen gras, en kuddes zullen constant migreren op zoek naar verse weiden. In Oost-Afrika is de migratie van de Wildebeest over de krokodil-aangetaste Mara-rivier in Kenia uitgeroepen tot een van de wonderen van de natuurlijke wereld. Wildebeesten zijn altijd in beweging, en ze reizen dag en nacht, constant grazend en op zoek naar water. Een GNU kan niet langer dan 3 dagen zonder water blijven.

Habitat en bereik

Deze grazer zwerft door de grasvlakten van Oost-Afrika en de dun beboste bossen van zuidelijk Afrika. Natuurlijk zijn ze alleen te vinden in Sub-Sahara Afrika. Vanwege de bescherming van hun natuurlijke leefgebieden is hun aantal gestaag toegenomen, met recente migraties van het Kenai's Maasai Mara National Reserve naar Serengeti National Park in Tanzania, bestaande uit ongeveer 1, 5 miljoen dieren, wat een gezonde, veelbelovende trend weerspiegelt. In het zuiden van Afrika werden Wildebeesten al eeuwen lang bejaagd tot bijna uitsterven, maar recente pogingen tot natuurbehoud leidden tot een toename van hun bevolking. Grote wilde katten, zoals de leeuw, luipaard en cheetah, zijn de belangrijkste roofdieren van de Gnu, met wilde honden, hyena's en jakhalzen die ook op hen jagen. Omdat hun natuurlijke habitat droogtegevoelig is, migreren wildebeesten voortdurend naar nieuwe habitats, volgens patronen gebaseerd op het begin van regens. De wildebeesten zijn enigszins beschermd tegen verstedelijking en ontwikkeling van de landbouw, omdat er tegenwoordig veel grazen in beschermde parken. Naast die in het wild, worden sommige Wildebeests gekweekt op commerciële boerderijen.

Gedrag

De Gnu is een nomadische herbivoor die geen permanente verblijfplaats heeft. Hoewel het dier er agressief uitziet, is het een zachtaardig dier dat bij de geringste provocatie weg zal galopperen. De enige keer dat agressiviteit wordt getoond is tijdens het broedseizoen, waar de stieren hun medeconcurrenten zullen verjagen. Ze wrijven hun hoofden in stof, graven met hun poten in de grond, urineren en poepen om territorium te markeren zodat andere stieren niet komen. Stieren zullen ook snuiven en luid gekreun maken tijdens het paren met een vrouw die door dat gemarkeerde gebied dwaalt. De GNU is een kuddedier en grote aantallen dienen als verdedigingsmechanisme tegen roofdieren, vanwege het vooruitzicht van stampedes. Ze hebben een topsnelheid van 39, 7 mijl / uur en zullen samen als kuddes samenwerken om weg te jagen en roofdieren massaal te overwinnen.

weergave

Omdat de Gnu een groot deel van zijn leven blijft migreren, zoekt hij geen bepaalde levenspartner. In plaats daarvan zal een stier paren met elke koe die het toelaat. Paringseizoen duurt ongeveer 3 weken, wat garandeert dat een meerderheid van de Wildebeest koeien voldoende gelegenheid hebben om geïmpregneerd te worden, waarbij de koeien in het algemeen eens in de twee jaar een kalf produceren. Na een draagtijd van acht en een halve maand zal een koe een enkel kalf krijgen vlak na of aan het einde van een migratie. De kudden van een kudde worden meestal allemaal binnen een tijdsbestek van drie weken geboren. Hoewel veel worden gegeten door roofdieren, betekent het enorme aantal pasgeborenen dat er nog veel meer over zijn. Binnen een uur na de geboorte kunnen deze kalveren vluchten en met de kudde migreren, hoewel ze nog steeds dicht bij hun moeders blijven. De kalveren worden na 6 maanden gespeend en zijn binnenkort klaar om onafhankelijker te overleven.

Aanbevolen

Landen van Noord-Afrika
2019
Welke talen worden gesproken in Nicaragua?
2019
Hoeveel soorten amfibieën zijn er?
2019