The Grey Wolf: Animals of North America

Wat zijn grijze wolven?

De grijze wolf ( Canis lupus ) is naar verluidt het grootste lid van de familie waartoe de gewone hond behoort, Canidae . De geslachtsnaam, Canis, is een Latijns woord dat "hond" betekent, en lupus het Latijnse woord dat "wolf" betekent. De Latijnse classificatie vertaald naar het Engels wordt "hond-wolf". We gebruiken de naam 'grijs' om alle subpopulaties van honden te beschrijven, hoewel de kleur grijs mogelijk niet de overheersende kleur is voor alle leden. Grijze wolven zijn typische hoektanden met een lange borstelige staart die vaak zwart getipt is. Hun vachtkleuren zijn meestal een mix van grijs en bruin met unieke gezichtsmarkeringen. De kleur kan sterk variëren, van wit tot bruin en zelfs zwart. Grijze wolven zijn groot en zwaar in vergelijking met hun naaste verwante neef de Coyote, oftewel "Gouden Jakhals". De benen van de grijze wolf zijn over het algemeen langer dan die van andere hoektanden, een kenmerk waardoor ze gemakkelijker diepe sneeuw kunnen overwinnen. Afhankelijk van de ondersoort van de grijze wolf, varieert hun grootte ook enorm tussen beide geslachten. In het hele gemiddelde bereik wegen vrouwelijke grijze wolven tussen de 40 en 120 pond en zijn ze 4 tot 6 voet lang. De volwassen mannetjes zijn iets zwaarder, met een lengte van 5 tot 6 meter. Hun hoogten op de schouder, wanneer ze op alle vier de benen staan, variëren van 28 tot 30 inch.

Wat eten grijze wolven?

Grijze wolven zijn carnivoren, en ze vinden hun voedsel vaak door prooien te jagen of te stelen van andere roofdieren. Ze eten liever grote hoefdieren, zoals herten, bizons of elanden, maar je kunt ze ook op kleinere dieren jagen. Indrukwekkend is dat een volwassene tot 20 kilo vlees kan eten in een enkele maaltijd. In een dierentuin worden wolven vaak gevoed met hondenbrokjes of stukken vlees.

Waar leven grijze wolven?

Volgens het International Wolf Centre ligt de geschatte populatie grijze wolven in Alaska tussen 7.000 en 11.200, ongeveer 3.700 in het gebied van de Grote Meren en ongeveer 1.675 in de Noordelijke Rockies. De grijze wolvenpopulatie in deze regio's is stabiel gebleven sinds overheidsinspanningen zijn gedaan om hen te beschermen. De Grijze Wolf is door de Amerikaanse Vis- en Wildlife Services geclassificeerd als een bedreigde soort, grotendeels als gevolg van veranderingen in het milieu en andere gevolgen van menselijke tussenkomst binnen hun leefgebieden. Het geloof dat wolven gevaarlijk zijn voor de mens is een van de bedreigingen waarmee deze soorten worden geconfronteerd. Deze angst en misverstanden vormen een grote bedreiging voor wolven, omdat mensen hen vaak doden uit ongegronde angsten. De meest voorkomende bedreiging voor het leven van een wolf in bevolkte gebieden is een conflict met mensen over het doden van hun vee, wat vaak resulteert in het jagen en vangen van hen door boeren en veeboeren.

Hoe leven grijze wolven?

Grijze wolven zijn zeer goed aanpasbaar aan de meeste habitats, of dat nu arctische toendra, bossen, graslanden of woestijnen zijn. Ze doen het goed als er een overvloed aan sneeuw is, een toestand die bevorderlijk is voor hun jacht op prooien. Tijdens de herfst en de lente zijn ze actiever en neigen ze vaker in de open lucht te liggen.

Hoe reproduceren grijze wolven

De grijze wolf is typisch monogaam, en een gekoppeld paar blijft samen voor het leven tenzij de andere partner sterft. In Noord-Amerika broeden ze meestal van eind januari tot maart. Grijze wolven zijn meestal ongeveer 62 tot 75 dagen zwanger en hebben de neiging om 4 tot 6 pups per worp te krijgen. De pasgeboren pups worden blind en doof geboren en de pup zorgt voor de pups tot ze ongeveer 10 maanden oud zijn. Op dit moment zijn ze meestal behendig genoeg om voor zichzelf te zorgen en te vluchten voor gevaar.

Aanbevolen

Wat is een Out Of Place-artefact?
2019
Wat is de valuta van Antigua en Barbuda?
2019
Wat is een ijsvogel?
2019